Başöğretmen Atatürk: Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” diyor.

Başöğretmen Atatürk:  Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” diyor.

Bugün öğretmen olmanın sevinci ile yine doluyuz. Öğretmenlik dünyanın her yerinde, milletlerin geleceğini inşa eden en önemli ve en onurlu mesleğin adıdır.



Haber Fotoğraf Hakan ÇAPAR

24 Kasım öğretmenler günü dolayısı ile hazırlanan etkinliklerde, Mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti.
Mesleğe veda ederek emekliye ayrılan öğretmenler plaketlerle taltif edilerek uğurlandı, Yarışmada dereceye giren öğrenciler bu önemli günde ödüllendirildi.
Pastalar kesildi, Mesleğin önemi anlatıldı. Yarının büyükleri sahneledikleri gösterilerle gelecek adına umut verdi.
İşte protokolün yakından izlediği Öğretmenler günü etkinlikleri ve İlçe milli Eğitim müdürü Şakir Demirhan`ın günün önemine binaen yaptığı konuşma

Başöğretmen Atatürk: Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” diyor.

Bugün öğretmen olmanın sevinci ile yine doluyuz. Öğretmenlik dünyanın her yerinde, milletlerin geleceğini inşa eden en önemli ve en onurlu mesleğin adıdır. Öğretmen geçmişin öğreticisi geleceğin kurucusudur.

Bugün, gönüllerimizde açan sevgi çiçeklerini ikram etmeye, yanaklarımızdaki gülücükleri dağıtmaya ve öğretmenlik mesleğinin kutsallığını tüm yurda ilan etmeye toplanmış bulunuyoruz.

Bugün, tüm öğretmenlerin sevindiği ve öğrencileri tarafından sevildiği bir gündür.

Bugün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul ettiği gündür.

Bugün, Bizim günümüzdür.

Değerli meslektaşlarım,

Bugün, bir kere daha sizleri saygı ile selamlamak istiyorum.

Bugün, tüm öğretmenlere selam olun.

Bugün, insanlığa ışık tutan, yol gösteren, onları faziletli elleri ile şekillendiren, cefakar öğretmenlere selam olsun.

Bugün, kendi sıhhatini hiçe sayan, ailesini düşünmeyen ve hayatının her anını öğrencileri için harcayan fedakar öğretmenlere selam olsun.

Bugün, alın terleri okulun her köşesinde incileşen ve öğrencilerinin her türlü hareketlerine, iyilik ve güzellikle yaklaşan sabırlı öğretmenlere selam olsun.

Bugün, vatanı için her şeyi yapan, daha dün Van depreminde İstiklal Marşımızı söyleten, Albayrağımızı göklerde dalgalandıran, öğrencilerinin ve biricik çocuğunun gözleri önünde şehit edilen ve son sözünde VATAN SAĞOLSUN” diye haykıran kahraman Türk Öğretmenine selam olsun.

Bilindiği gibi öğretmenlik mesleği sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel ve teknolojik boyutlara sahip alanda özel uzmanlık bilgi ve becerisini temel alan, akademik çalışma ve mesleki yeterli gerektiren özel bir ihtisas mesleğidir.

Öğretmen insanlığın aydınlatıcı ve ısıtıcı bir güneşidir. Öğretmen; öğrencinin ve okulun, şüphe yok ki Türk Milletinin geleceğidir. Öğretmenin toplumumuzdaki saygınlığı ve değerinin her zaman korunacağına inanıyorum. Öğrenmek her insanın hayatında önemli bir hedeftir. Bu hedefin gerçekleşmesinde eğitimci, öğretici ve rehber olarak öğretmen en etken öğedir.

Öğretmenler gününde, öğretmenlerimizin değeri, sorunları ve hizmetleri hatırlanır, onların emeklerini boşa çıkarmamak için gayrete gireriz. Biliriz ki, çalışkan, dürüst ve BEN DEĞERLİYİM” diyen insanlar olmamız, öğretmenlerimize verebileceğimiz en güzel armağandır.
Biz eğitimi; milletimizin tüm fertlerinin milli birlik, beraberlik ve bütünlük ruhu içinde bir potada kaynaştıran; değer, sevgi, hoşgörü ve uzlaşmanın ortak platformunu oluşturan çok önemli ve kutsal bir süreç olarak görüyoruz.




Sevginizi veremediğiniz öğrenciye bilginizi veremezsiniz.” Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Sevgi dağıtıp içimizi aydınlatırlar. Bizi doğruya yöneltir, bilgili ve değerli kişiler olmamız için çaba gösterirler. Dünyayı tanıtırlar bize. Gerçeği, daima gerçeği, yeniliği, gelişmeyi ve değeri anlatırlar. Yeteneklerimizin gelişmesine yardımcı olur, doğruluk, dürüstlük ve yardımseverlik gibi evrensel değerlere ulaşmamızı sağlarlar. Bize anne olurlar, baba, kardeş ve arkadaş olurlar.

Yeryüzünün bütün milletlerinin en başta gelen ortak dileği, daha mutlu, daha aydınlık bir geleceğe kavuşmak” değil midir? Hızla gelişen çağımızda, değişim kaçınılmaz bir gerçektir. Ülke kalkınmasında en önemli sosyal rolü üstlenen öğretmenlerin, kendilerini sürekli yenilemeleri, çağın gerisinde kalmamaları gerekir. İşte bu yüzden öğretmenlik hiç bitmeyen bir öğrenciliktir. Amacımız; bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran ve bulan, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üreten ve insanlığın yararına kullanabilen, dinamik, özgüvenli, değerli bir nesil yetiştirmek olmalıdır.

Öğretmenim; ne kadar anlattığın değil, öğrencinin anladığı kadar değerlisin. En büyük zenginliğimiz ÖĞRENCİLERİMİZDİR.

Atatürk, Ben her şeyden önce öğretmenim.” diyerek, tüm unvanların ötesine taşıdığı öğretmenlik mesleğinin değerini, saygınlığını ve kutsallığını vurgulamıştır. Bu büyük camianın en önemli unsuru öğretmenlerimizin toplumdaki en değerli sınıf olma özelliklerini daha yukarılara taşımak için onlarında katkılarını alarak çalışıyoruz.


Değerli Kaymakamım, Değerli Garnizon Komutanım, Değerli Belediye Başkanım; HEP YANIMIZDA OLDUNUZ. DESTEKLERİNİZ BİZLERİ YÜREKLENDİRMEKTEDİR. Değerli protokol, değerli öğrenciler, değerli velilerimiz, değerli Bandırmalılar (iyi ki varsınız), varlığınız bize güç vermektedir. Varlığınız fedakârlıklarımızın, çabalarımızın sınırlarını arttırmaktadır. Aldığımız kararların, gerçekleştirdiğimiz uygulamaların halkımıza duyurulmasında her zaman köprü görevi gören değerli basınımız, başarılarımızın ve çabalarımızın en büyük destekçisi oldunuz. Hepinize sonsuz teşekkürler. İyi ki varsınız.

Mutluyum ki;

Dünün fırtınalı hayatını atlatan, düşmanların hiçbir hilesine kanmayan, kurtuluşu birlik ve beraberlikte bulan, onurlu ve şahsiyetli Türk Öğretmenlerini karşımda bir kere daha görüyorum.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı